Mandeville Reserve Upgrade

Project Overview

Council has received funding from the Federal Government's Local Roads and Community Infrastructure Program and has decided to upgrade four parks.

Mandeville Reserve located on Mandeville Street, Davoren Park is one of these parks.

A draft concept has been prepared and the community are now invited to provide feedback on the design.

Mandeville Reserve is a local reserve that also functions as a pedestrian link between Heytesbury Road and Peachey Road.  It has a playspace and many mature trees which provide shade and habitat.  However, it has no other facilities.

The concept includes the following features:

  • Improved playspace which includes keeping some existing equipment and adding new features
  • Nature play
  • Basketball key
  • Paved pedestrian pathway through the reserve with public lighting
  • Irrigated grass
  • Shelter, picnic table, seating, bin

The concept design aims to:

  • Enhance recreation opportunities
  • Improve accessibiliy and appearance
  • Keep to the available budget
  • Protect trees and their root systems
  • Provide appropriate 'fall zone' distances between play equipment
  • Align with Council's Open Space Guidelines which identifies the facilities that are suitable for different types of parks

Online Feedback Form

Please tell us what you think about the proposed concept for Mandeville Reserve by completing a short online feedback form.

Online Feedback Form